Автор: Васил Ќортошев Категорија: критика
ГОСТУВАЊЕ НА ВАЛЕРИЈА ХЕЈБАЛОВА ВО СКОПЈЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.11.1950

Автор: Васил Ќортошев Категорија: критика
ПРВ КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.11.1950

Автор: Васил Ќортошев Категорија: критика
КОНЦЕРТИТЕ НА ЈЕЛКА СТАНИЌ- КРЕК И НА ХОРОТ НА РАДИО- ЗАГРЕБ

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.10.1950

Автор: Тодор Скаловски Категорија: критика
ОД ФЕСТИВАЛОТ ВО САЛЦБУРГ

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.10.1950

Автор: Васил Ќортошев Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА АНТОНИО ЈАНИГРО И ЗОРА ГУШИЌ ВО СКОПЈЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.10.1950

Автор: Васил Ќортошев Категорија: критика
ДВА УСПЕШНИ КОНЦЕРТИ НА МАКЕДОНСКИОТ ДРЖАВЕН АНСАМБЛ

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.09.1950

Автор: Васил Ќортошев Категорија: критика
ПО ПОВОД КОНЦЕРТОТ НА ПИЈАНИСТОТ ВЛАДИСЛАВ ПАЛФИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.09.1950

Автор: Никола Херцигоња Категорија: критика
ПО ПОВОД ИЗВЕДУВАЊЕТО НА „ОРФЕЈ“ ОД ГЛУК

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.08.1950