Наслов:

ОСОБЕНО УСПЕШНА ВИОЛЕТА

за вердиевата „травијата“ под диригентство на а. лековски

Издадено на: 18.05.1994
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9565 | Страна: 9

Програма:
Опера „Травијата“ од Џузепе Верди.
Учесници:
Наталија Биоро, Миро Солман Бузолин, Маурицио Скарфес, Лидија Нацоска, Бранислав Попгеоргиев, Лазар Белевски, Кирју Лијаковски, Б. Тодоров; диригент: Александар Лековски
Забелешка:
за Вердиевата „Травијата“ под диригентство на А. Лековски

Клучни зборови:
„Травијата“ 1994 Александар Лековски Бранислав Попгеоргиев Владо Чучков Кирју Лијаковски Лазар Белевски Лидија Нацоска Маурицио Скарфес Миро Солман Бузолин Наталија Биоро Тодоров Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат