Наслов:

СОВРЕМЕНО ТОЛКУВАЊЕ НА ТОНСКАТА МАТЕРИЈА


Издадено на: 28.12.1975
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10391 | Страна: 9

Програма:
Концертен дует бр. 1 од Каливода, Кончертанте во D-dur од Волфганг Амадеус Моцарт, Алегро од Томислав Зографски, Шест дуети од Бела Барток и Сонатина од Бохуслав Мартину.
Учесници:
Виолинско дуо Билјана Гаврилска - Божидар Братоев; Љупка Хаџи-Георгиева - пијано

Клучни зборови:
1975 Алегро Бела Барток Билјана Гаврилска Божидар Братоев Бохуслав Мартин Виолинско дуо Волфганг Амадеус Моцарт Каливода Концертен дует бр. 1 Кончертанте во D-dur Љупка Хаџи-Георгиева Сонатина Сотир Голабовски Томислав Зографски Шест дуети

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат