Наслов:

ПРИЈАТНО ДОЖИВУВАЊЕ


Издадено на: 09.11.1974
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9987 | Страна: 9

Програма:
Свита од балетот „Хамлет“ од Реваз Габичвазде Кондратјевич, Танец Фантазија од Бидзина Квернадзе Александрович, Симфониска слика „Сачидао“ од Равез Лагидзе Или
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Захариј Хуродзе

Клучни зборови:
1974 Бидзина Квернадзе Александрович Димитрије Бужаровски Захариј Хуродзе Македонска филхармонија Равез Лагидзе Илич Реваз Габичвазде Кондратјевич Свита од балетот Хамлет Симфониска слика Сачидао Танец Фантазија

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат