Наслов:

ПРОСЕЧНИ РЕЗУЛТАТИ


Издадено на: 25.05.1972
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9101 | Страна: 15

Програма:
Опера „Набуко“ од Џузепе Верди
Учесници:
Сараевска оперска куќа, Босна и Херцеговина; диригент: Мирослав Хомен; солисти: Борислав Александров, Максо Савин, Радмила Тодоровска, Блага Видец, Трифуна Кулари, Милан Јурач, Стојан Стојанов

Клучни зборови:
1972 Блага Видец Борислав Александров Владо Чучков Мајски оперски вечери Максо Савин Милан Јурач Мирослав Хомен Набуко Радмила Тодоровска Сараевска оперска куќа Стојан Стојанов Трифуна Кулари Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат