Наслов:

КОЛЕКТИВЕН УМЕТНИЧКИ ОБРЕД


Издадено на: 14.09.1961
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5353 | Страна: 4

Програма:
Дела од Алесандро Страдела, Џовани Батиста Перголези, Луиџи Роси, Георг Фридрих Хендл, Кристоф Вилибалд Глук, Бенедето Марчело, Волфганг Амадеус Моцарт
Учесници:
Ана Липша-Тофовиќ - сопран, Ладислав Палфи - пијано

Клучни зборови:
Алесандро Страдела Ана Липша Тофовиќ Бенедето Марчело Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Георг Фридрих Хендл Кристоф Вилибалд Глук Ладислав Палфи Луиџи Роси Џовани Батиста Перголези

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат